Apróra vágjuk a húst. A vöröshagymát finomra metéljük, majd pár evőkanál zsíron üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kicsit pirítjuk, rádobjuk a húst, és körbesütjük a kockákat. Lehúzzuk a tűzről, elkeverünk benne 1-2 evőkanálnyi őrölt pirospaprikát, majd pici vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük köménnyel és majoránnával. Fedőt teszünk rá, visszarakjuk a tűzhelyre, és nagyon kicsi lángon szakaszosan pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha szükséges, öntünk alá egy pici vizet.
Közben a leveszöldségeket meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a velőt megtisztítjuk a hártyáitól. Ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a leveszöldségeket, és felöntjük annyi vízzel, hogy jó sűrű legyen a gulyás. Ekkor dobjuk bele a gerslit is. Ha már a zöldségek is puhák, akkor kavarjuk bele a megtisztított velőt, ezzel már csak pár percig forraljuk. Megkóstoljuk, szükség szerint sózzuk. Végül karikákra vágjuk az újhagymát, és a tetejére szórjuk.