- A töltelékhez beáztatjuk a leszűrt meggybefőttet a konyakba, legalább egy éjszakára. Utána leszűrjük (a levét megőrizzük). Végül a gesztenyepürét kikeverjük, beleforgatjuk a feldarabolt meggyet.
- Egy kevés langyos tejet egy pohárba öntünk, hozzákeverünk egy kávéskanál porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk. Egy nagy tálban összemorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzákeverjük a porcukrot meg a sót. Végül hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet és a felfutott élesztőt, sima tésztává gyúrjuk. Cipóvá formázzuk, és fólia alatt 20-25 percig pihentetjük.
- Utána négy egyenlő részre osztjuk, gombócokat formázunk belőle. Egyesével téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a kiválasztott, hideg töltelékkel úgy, hogy körben 1,5 cm szabadon maradjon. A két rövidebb oldalt picit felhajtjuk, majd az egyik hosszanti oldalánál kezdve felcsavarjuk. Átrakjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire (az összeillesztés alulra kerül). Ugyanezt megcsináljuk a többi tésztával is. A tetejüket lekenjük tojássárgájával, és hűtőszekrényben pihentetjük 30-40 percig. Elővesszük, lekenjük a tojásfehérjével, és most már szobahőmérsékleten hagyjuk megszáradni rajta a bevonatot (20-30 perc). Villával megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
(A tészta 4 rúdra, a töltelék 1 rúdhoz elég)
TRÜKK
Ha túl száraz lenne a töltelék, akkor lazíthatjuk 2-3 evőkanálnyi tejszínnel vagy meggyes konyakkal.