Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet. A közepébe kis mélyedést vájunk, ide morzsoljuk az élesztőt. Szórunk rá egy teáskanál cukrot, öntünk rá pici langyos tejet. Húzunk a tetejére lisztet, és hagyjuk felfutni. Tíz perc múlva hozzáadjuk a két deci langyos tejszínt, a tojássárgáját, a maradék cukrot és a csipet sót. Elkezdjük dagasztani, annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Szép hólyagosra kidolgozzuk. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és hagyjuk a duplájára kelni.
A diót durvára vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha kihűlt, összekeverjük a gesztenyével, a mézzel és a rummal. A megkelt tésztát átgyúrjuk, kettéosztjuk. Egyesével 25×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a tölteléket. A rövidebbik oldalától indulva feltekerjük, mint a bejglit. Egy-egy hosszúkás formába rakjuk, ismét hagyjuk kelni.
Végül lekenjük felvert tojással, 170 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Csak akkor szeleteljük, ha kihűlt.