Gesztenyével töltött csirkemell
- Megtisztítjuk és félbevágjuk a csirkemelleket. A négy szeletet megnyitjuk, azaz középen bevágjuk úgy, hogy kinyíljanak, de nem vágjuk teljesen ketté. A nyitott szeleteket klopfoljuk, sózzuk, majd megtöltjük az ízlés szerint édesített gesztenyemasszával. Eztán visszazárjuk a szeleteket, és serpenyőben vagy roston alaposan átsütjük.
Erdeigyümölcsmártás
- A mártáshoz a gyümölcskeveréket csak annyi vízzel tesszük fel főni, ami ellepi. Cukorral, vaníliás cukorral, kevés citromlével, fahéjjal, reszelt narancshéjjal ízesítjük, s ha felforrt, összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, még egyet forralunk rajta, majd hagyjuk kihűlni. A burgonyapürével körített töltött hús mellé hidegen és melegen is tálalhatjuk.