Forrás: Pásztor Tünde

Gesztenyével töltött pulykamell burgonyakrokettel

  1. A pulykamellből nagy, nyitott szeletet készítünk, megsózzuk és kiklopfoljuk.
  2. A töltelékhez apróra vágjuk a póréhagymát, vékony csíkokra a sárgarépát. A gesztenyéből egy keveset félreteszünk a tálaláshoz, a többit félbevágjuk, így szeleteléskor szépen mutatnak majd az ételben. A darált húst összekeverjük a hagymával, a gesztenyével meg a tojásokkal. Megsózzuk, és a száráról lehúzott kakukkfűlevélkékkel fűszerezzük. Viszonylag lágy masszát fogunk kapni. A vékony csíkokra vágott sárgarépát egy pici sóval ízesítve megfuttatjuk a vajon. A kiterített húsra szórjuk a répa felét, erre tesszük a hengerré formázott hústölteléket. Ráhajtjuk a húst, majd megolajozott alufóliába csomagoljuk, és 150-160 fokos sütőben körülbelül egy óra alatt megsütjük. Tálaláskor a tekercset felszeleteljük, a félretett sárgarépacsíkokra tálaljuk, és a maradék gesztenyével díszítjük.
  3. A forrón áttört, majd kihűtött főtt burgonyát összekeverjük az olvasztott vajjal, a tojássárgájával, a fűszerekkel, és
    annyi morzsával, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Nagyobb gombócokat formázunk belőle, és mindegyik közepébe egy fél szilvát teszünk. A gombócokat morzsával meghintett deszkán henger alakúvá formázzuk. Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

Almás pulykacomb

Édes-savanyú pulykás rizses hús

kaloria 620 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink