Merülőmixerrel pépesítjük a banánt. Hozzádolgozzuk a tojások sárgáját, majd az olívaolajat. A száraz anyagokat összekeverjük (lisztek, vaníliás cukor, só, fahéj), fakanállal eloszlatjuk a tojásos alapban (nem szabad túlkeverni). Végül beleforgatjuk a fehérjékből vert habot. Egy közepes tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A vegán karamellszószhoz karamellizálunk 10 dkg cukrot, majd hozzáfőzzük a megolvasztott kókuszzsírt és a kókusztejszínt (tejet). Belekeverünk egy csipet sót is.
A jól lehűtött kókusztejről lekanalazzuk a sűrű részt, most csak erre a krémre lesz szükség, a híg lére nem. A sűrű részt kihabosítjuk a citromlével és a porcukorral. Rákenjük a kihűlt sütemény tetejére, meglocsoljuk a sós karamellkrémmel, végül megszórjuk tört mandulával.