Gluténmentes kukoricás muffin fűszeres csirkemellkockákkal, paradicsommal

Héjastul lereszeljük a cukkinit, majd összekeverjük két teáskanál sóval. Hagyjuk állni legalább egy félórát. Utána kézzel kifacsarjuk. Keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk az egész tojásokat, a zúzott fokhagymát, a joghurtot, a kukoricalisztet, a sütőport, a leszűrt kukoricát meg a reszelt sajtot. Borsozzuk, megkóstoljuk, ha kell, adunk még hozzá sót.

Egy muffinsütő mélyedéseibe papírokat rakunk, majdnem teletöltjük a tésztával (nem fog túl sokat emelkedni). 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Közben a csirkemellet apró kockákra vágjuk. Összekeverjük sóval, őrölt fekete borssal, zúzott fokhagymával. Egy serpenyőben 1 evőkanálnyi zsiradékot forrósítunk, rádobjuk a húst. Pár percig hagyjuk sülni kevergetés nélkül, így nem fog odakapni. Ha már megsült az alja, fakanállal többször átkeverjük, és körbesütjük a falatkákat.

A kukoricás muffinokkal és koktélparadicsommal tálaljuk.

Kókuszos muffin ananásszal

 

kaloria 170 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink