Göcseji babos káposzta csülökkel

Ha füstölt csülköt használunk, akkor előző este beáztatjuk. Másnap leöntjük az áztatóvizet. A nyers vagy áztatott füstölt csülköt nagy fazékba rakjuk. Eresztünk rá annyi vizet, hogy épp ellepje, és kis lángon főzzük, míg meg nem puhul. A nyers csülök főzőlevébe sót is teszünk, a füstöltébe valószínűleg nem kell, elég sós magától.

A húst hagyjuk a levében langyosra hűlni. Kivesszük, kihúzzuk a csontot, a csülköt nagyobb kockákra vágjuk. A hideg főzővíz tetejéről leszedjük a zsírt, és megfőzzük benne a babot.

Közben a felkockázott füstölt szalonnán világosra pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Rákanalazzuk a paradicsompürét, ismét pirítjuk egy kicsit. Megszórjuk az őrölt pirospaprikával, azonnal rádobjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát, valamint a szükség szerint átmosott, átvágott savanyú káposztát, s puhára pároljuk. Ha szükséges, akkor a csülök, illetve a bab főzővizéből öntünk alá egy keveset. Végül hozzáforgatjuk a puha babot és a kockára vágott húst. Friss kenyérrel tálaljuk.

kaloria 660 CAL
ido 285 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink