Gombás-juhtúrós lepény

Sós vízben roppanósra főzzük a tésztát. Felaprítjuk a meghámozott hagymát, és egy serpenyőben, a vajon kevergetve üvegesre sütjük. Rádobjuk a felkockázott szalonnát és a megmosott, feldarabolt gombát, majd addig sütjük, míg el nem fő a lé alóla. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Ha kész, levesszük a tűzhelyről, megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével. Hozzákeverjük a tejfölt, a juhtúrót, a felvert tojásokat. Végül beleforgatjuk a leszűrt főtt tésztát. A kinyújtott leveles tésztával kibélelünk egy közepes méretű tepsit. Beleöntjük a gombás masszát.

200 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Onnan tudjuk, hogy kész, ha megszilárdul a belseje, és körben a kilátszó tészta aranybarna lesz. Langyosan, kockákra vágva tálaljuk.

Gyömbéres fácánleves házi tésztával

kaloria 160 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.