Görögdinnye-granita

Kevés vízben felfőzzük a cukrot a mentával, körülbelül 10 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Kidobjuk belőle a mentát.

A görögdinnyét kivágjuk a héjából, kiszedjük a magokat, a dinnyehúst kockákra vágjuk. Keverőtálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a mentás cukorszirupot és a citrom frissen facsart levét. Alaposan összeforgatjuk.

Beletöltjük egy tepsibe (úgy választjuk meg a méretet, hogy 2-3 centinél ne legyen magasabb a dinnyés massza szintje). Betesszük a fagyasztóba. 1-2 óra múlva kivesszük, fakanállal átkeverjük, hogy ne egyben fagyjon meg. Ezt aztán félóránként ismételjük. Végül poharakba szedjük, pár levélke mentával díszítjük.

Görögdinnyedesszert

kaloria - CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.