Gránátalmás birsalmasaláta brie sajttal és mandulával

Meghámozzuk a birset, és erős, éles késsel negyedeljük. Kivágjuk a csutkát, a gyümölcshúst felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk egy-két evőkanál olívaolajat, rádobjuk a birskockákat, és kevergetve-rázogatva nagy lángon pirítjuk. Nem szabad túlsütni, akkor jó, ha a gyümölcs már elveszítette a nyersségét, de még roppanósan haraphatóak a kockák. Hagyjuk kihűlni.

Megmossuk a zöldségeket, szárazra töröljük. Ízlés szerint mindet felaprítjuk, kockákra, karikákra vagy csíkokra.

Egy kicsi üvegbe kanalazzuk a mézet, adunk hozzá egy evőkanál vörösborecetet meg egy evőkanál olívaolajat, sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összerázzuk. Tálalás előtt 10-15 perccel összeforgatjuk a kihűlt birskockákat és a felaprított zöldségeket az öntettel. A megmosott, szárazra centrifugált zöld salátát, a felszeletelt sajtot és a gránátalma kiforgatott magjait csak közvetlenül fogyasztás előtt keverjük hozzá. Utolsó lépésként megszórjuk száraz serpenyőben megpirított szeletelt mandulával.

Fűszeres birskompót

kaloria - CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.