Forrás: Füstös konyha, Horváth György szakács

Grillezett töltött paprika és húsos krumplipapucs

Szeretem azokat az ételeket, melyekben egyszerre található meg a főétel és a köret. A töltött krumpli és a töltött grillezett paprika ilyen.

  1. A rizst és a krumplikat (héjában) háromnegyedig előfőztem.
  2. Aztán a darált húst összegyúrtam sóval, borssal, aprított kaporlevéllel, apróra kockázott kolbásszal, felaprított erős paprikával. (Utóbbival vigyázzunk, ha túl csípős, csak keveset rakjunk bele.)
  3. Amíg a töltelék egy kicsit érett, a krumplik felső harmadát levágtam, egy élesebb peremű kanállal kivájtam a belsejüket. A paprikák felső harmadát is leszeltem úgy, hogy a csumás végük egyben maradt, majd kikapartam a magházat.
  4. A töltelékkel jól megtömtem zöldségeinket, majd közepes parázson a grillsütőt lefedve sütöttem.
  5. Az utolsó öt percben sajtszeletekkel borítottam be. Nem kell félni, ha netán a krumpli és paprika alja egy kicsit megég, azt a részt nem kell megenni! Madársalátás, reszelt répás salátát csináltam egy citrom levéből, sóból és 3 evőkanál olívaolajból készült öntettel átforgatva. Sört ittunk hozzá.

Mustáros csirkecomb grillkörtével

Eddig rosszul csinálta? 8 tanács grillezéshez

 

kaloria 460 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Füstös konyha, Horváth György szakács

Ajánlataink