Szeretem azokat az ételeket, melyekben egyszerre található meg a főétel és a köret. A töltött krumpli és a töltött grillezett paprika ilyen.
- A rizst és a krumplikat (héjában) háromnegyedig előfőztem.
- Aztán a darált húst összegyúrtam sóval, borssal, aprított kaporlevéllel, apróra kockázott kolbásszal, felaprított erős paprikával. (Utóbbival vigyázzunk, ha túl csípős, csak keveset rakjunk bele.)
- Amíg a töltelék egy kicsit érett, a krumplik felső harmadát levágtam, egy élesebb peremű kanállal kivájtam a belsejüket. A paprikák felső harmadát is leszeltem úgy, hogy a csumás végük egyben maradt, majd kikapartam a magházat.
- A töltelékkel jól megtömtem zöldségeinket, majd közepes parázson a grillsütőt lefedve sütöttem.
- Az utolsó öt percben sajtszeletekkel borítottam be. Nem kell félni, ha netán a krumpli és paprika alja egy kicsit megég, azt a részt nem kell megenni! Madársalátás, reszelt répás salátát csináltam egy citrom levéből, sóból és 3 evőkanál olívaolajból készült öntettel átforgatva. Sört ittunk hozzá.