A PÁCOLT HALFILÉHEZ:
PÁCOLÁS: 5 óra – ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra –
Összekeverjük a páchoz az olajat a hozzávalókkal, és rákenjük a halfilékre. Pár órát pihentetjük a pácban.
A PULISZKÁHOZ:
A puliszkához odatesszük forrni a vizet, beletesszük a sót, és amikor forrni kezd, lassan kavargatva adjuk hozzá a darát. Úgy főzzük, mint a tejbedarát. Amikor jó sűrű és kemény, kiborítjuk egy formába, és hűlés után felszeleteljük.
A MUZSDÉJHOZ:
Megtisztítjuk a fokhagymát, fokhagymaprésen átnyomjuk. Hozzáadagoljuk lassan az olajat, majd a paprikakrémet és a diót. Közben folytonosan leverjük, addig, amíg a kencénk szép fényes nem lesz – úgy készítjük mint a majonézt. Ha szükséges, kis forró vizet adunk hozzá. Vastagon folyós mártást kell kapnunk. A bepácolt halat egyenként fóliába csomagolva grillrácson megsütjük. Sütheto fólia nélkül is, de az nagyobb odafigyelést igényel. A feldarabolt puliszkát is meggrillezzük. A sült halfiléket a puliszkával és a muzsdéjjal tálaljuk.