A SALÁTÁHOZ
Megmossuk a padlizsánt és az őszibarackot, felkarikázzuk, majd grillen (esetleg serpenyőben, kevés zsiradékon) néhány perc alatt megsütjük mindkét oldalukat. A paradicsomokat felnegyedeljük, a pisztáciát megtisztítjuk és durvára vágjuk. A rukkolát megmossuk, lecsepegtetjük, megszárítjuk. A vinaigrette hozzávalóit egy kisebb üvegben alaposan összerázzuk. A befőttesüvegbe először a paradicsomot rétegezzük bele, ezt követi a barack, a padlizsán, a pisztácia, és végül a rukkola. A gofrihoz egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot; egy másikban pedig a folyékonyakat: a tejet, az olvasztott vajat és a tojásokat. A két tál tartalmát összeöntjük, és alaposan elkeverjük. A gofrisütőt előmelegítjük, kevés olajjal kikenjük, egy adag tésztát kanalazunk bele, és néhány perc alatt ropogósra sütjük.