Grízgombóc
A tejből a kristálycukor és a búzadara hozzáadásával állandó keverés közben sűrű tejbegrízt főzünk. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgájákat meg a vaníliás cukrot. Friss őszibarackot (télen keményebb befőttet) felkockázunk, és kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A masszából vizes kézzel gombócokat formálunk, és a közepébe tesszük a felkockázott gyümölcsöt. Enyhén sós, forró vízben kifőzzük. Akkor jó, ha feljönnek a tetejére. A leszűrt gombócokat vajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Tálalásnál a gombócok mellé öntjük a fahéjjal megszórt mártást.
Fahéjmártás
A mártáshoz hideg vízzel kiöblítjük az edényt, hogy ne
ragadjon bele a krém. 3 dl tejet 1-2 evőkanál cukorral felforralunk. A pudingport a 4 dl tejjel elkeverjük, a felforrt
tejhez adjuk, majd sűrűsödésig főzzük. Aki szereti, a tűzről
levéve még ízesítheti vaníliás cukorral.