Grúz medok vaníliafagylalttal

Grúz medok vaníliafagylalttal

A vajat a cukorral, a mézzel, a tejjel és a tojással gőz fölött sűrűre keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, és addig keverjük, míg megsűrűsödik. A lisztet a még forró masszával öszszegyúrjuk, négy részre osztjuk, és lapokat formálunk belőlük. Kikent tepsiben külön-külön sütjük meg a lapokat 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-10 perc alatt.
Míg sülnek a lapok, elkészítjük a töltelékeket. A kihűlt tésztalapokat egyenként megtöltjük a krémmel, az utolsó lap tetejét pedig vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládéval vonjuk be, s dióval szórjuk meg. Hideg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy a csokoládé megdermedjen, a krém átjárja a lapokat. Néhány óra múlva felszeleteljük és vaníliafagylalttal tálaljuk.

Krém

A vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejet és a keményítőt folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, kisebb adagokban hozzáadjuk a kikevert vajhoz. Beleöntünk egy kevés rumot, és simára keverjük.

kaloria 510 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.