Egycsontos darabokra felvágjuk az oldalast. Bedörzsöljük sóval és borssal. A gyömbért meghámozzuk, finomra reszeljük, vastagon bekenjük vele a húsokat (illetve beszórjuk az őrölt gyömbérrel, ha azt használunk). Kizsírozunk egy kis tepsit, beletesszük a befűszerezett darabokat. Rálocsoljuk a megolvasztott zsírt, öntünk alá 2-3 dl vizet. Fóliával lezárjuk. 180 fokos sütőben 1,5 órán át sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük róla a takarást. Ha szükséges, felemeljük a sütő hőmérsékletét, és rápirítunk a tetejére.
Meghámozzuk a karalábét, és tökgyalu vagy zöldségcsíkozó segítségével vékony csíkokra vágjuk. A citromot megmossuk, szárazra töröljük, a héját vékonyan lehántjuk (lehetőleg úgy, hogy a fehér bundát ne vágjuk hozzá), majd vékony csíkokra metéljük. Kevés zsiradékon megfuttatjuk a citromhéjat. Rádobjuk a karalábét, erős tűzön sütjük kevergetve. Ha kezdene leégni, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, majd meg is sózzuk. A lila hagymát felkockázzuk, és akkor adjuk hozzá, amikor már majdnem kész a köret, jól összesütjük, a végén beleszórjuk a csíkokra vágott hagymaszárat is.