Gyömbéres gesztenyekrém leves pirított pulykahússal
A gesztenye külső, kemény héját késsel bevágjuk, azután forrásban lévő vízbe dobjuk, és forrástól számítva 15 percig főzzük. Leszűrjük, forrón betakarjuk, így pihentetjük
pár percig, hogy könnyebb legyen letisztítani a héját. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Belereszeljük a gyömbért, majd rátesszük a gesztenyét. Ízesítjük sóval, felöntjük 5 dl vízzel, és hozzáadjuk a tejszínt is. Pár perc forralás után a levest botmixerrel pürésítjük. Szükség szerint sóval utánízesítjük. A pulykahúst kis kockákra
vágjuk. Sóval, frissen őrölt zöld borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, azután kevés zsiradékon hirtelen átpirítjuk. Levesbetétnek tálaljuk.