Gyrosz pitával, salátával, tirokafterivel

Gírosz pitával, salátával, tirokafterivel

Egy nagyobb tálban összekeverjük az olajat a fűszerkeverékkel, beleforgatjuk a csíkokra vágott húst. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten félórán át. Elkészítjük a sajtkrémet: a négy evőkanál olívaolajat egy serpenyőbe öntjük (érdemes azt használni, amiben majd a húst fogjuk sütni, így kevesebb lesz a mosogatnivaló), pár perc alatt roppanósra sütjük benne a felkarikázott erős paprikát. Átöntjük egy tálba, ha egy kicsit már kihűlt, belekeverjük a citrom kifacsart
levét, az oregánót és egy maréknyi olajbogyót (ízlés szerint lehet kevesebb vagy több is). Végül belemorzsoljuk a sajtot is. Hideg helyen hagyjuk összeérni, míg kisütjük a húst. Ismét felforrósítjuk a serpenyőt, beleteszünk annyi bepácolt húst, hogy egy réteg legyen csak az edény alján, és erős lángon pirosra sütjük a húscsíkokat (külön olaj már nem kell
alá, elég az olajos pác). Ezt addig ismételjük, míg az összes meg nem sült. A kész csirkehúst alufóliával letakarjuk, hogy ne hűljön ki. A pitát csíkokra vágjuk, és grillsütoben vagy a tőzhely sütojében átforrósítjuk (ha egyik sincs, akkor egy másik serpenyőben, pár morzsányi vajon vagy pici olívaolajon is átsüthetjük). Már csak a tálalás maradt hátra: négy tányéron elrendezzük a pirosra sült fűszeres húscsíkokat, a
tirokafterit, a felforrósított pitacsíkokat. Teszünk köré még néhány kupacnyi felszeletelt idényzöldséget is (uborka, paradicsom, paprika, sárgarépa, káposzta, kukorica stb.)

kaloria 640 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.