- A hátszínt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd 5 dkg vaj és 2-3 evőkanál olívaolaj keverékén 1-1 percig sütjük mindkét oldalát. A hússzeleteket ezután átrakjuk egy tepsibe, és 10 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- Egy liter vizet felforralunk 3 dkg vajjal, jól megsózzuk, és folyamatos kevergetés közben beleszórjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától.
- A megtisztított, megmosott egrest ízlés szerint cukorral, egy csipet sóval és annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük főni. Kevés citromlevet adunk hozzá, és – időnként megkeverve – hígabb lekvár állagúvá főzzük. A félangolosra sült hátszínt a kukoricakásával és az egresszósszal tálaljuk.