Habcsókos keksz

Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát (a legjobb nem kézzel, hanem késes betétű robotgéppel összeállítani). Fóliába csomagoljuk, ellapítjuk, és legalább egy órára betesszük a hűtőszekrénybe.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk, és 4 cm átmérőjű körökre szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és körülbelül 10 perc alatt megsütjük 180 fokos sütőben. Rácson kihűtjük.

Robotgéppel közepes fokozaton elkezdjük felverni a tojásfehérjét habbá egy csipet sóval. Hozzáadjuk a kristálycukrot, öt perc alatt kemény habbá verjük.

Amíg dolgozik a gép, előveszünk egy habzsákot, és narancssárga, gélalapú ételfestékkel négy vékony csíkot nyomunk a zsák négy oldalára, annak teljes hosszában.

A kemény habra rászitáljuk a porcukrot, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk a habba. Betöltjük a habot a megfestett habzsákba, és spirál alakban 4 cm átmérőjű habcsókokat nyomunk egy sütőpapíros tepsire. 80 fokos sütőbe toljuk, másfél órán át szárítjuk, majd teljesen kihűtjük.

A csokoládés mogyorókrémet habzsákba töltjük, és minden keksz szélére nyomunk egy-egy kört belőle. A mogyorókrémkörök közepébe teszünk egy-egy kiskanálnyi narancslekvárt, végül mindegyikre rányomunk egy-egy kihűlt habcsókot.

Mákos-citromos habcsók

kaloria - CAL
ido 205 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink