Habos diós kocka

Kornai Jánosné Marika (Budapest) csodás desszertje akár tortaformában is elkészíthető a diórajongók számára. Alul finom szaftos, diós tészta, rajta könnyű vaníliakrém, a tetején tejszínhab és étcsokoládé. Mennyei!

  1. Habosra keverjük az 5 dkg vajat a 15 dkg cukorral, a sóval meg a vaníliás cukorral. Beledolgozzuk a tejszínt. Beleforgatjuk a kétféle diót, a liszttel elkevert sütőport, végül a tojásfehérjékből vert habot. A piskótánál sűrűbb tésztát kapunk. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük
  2. Egy hőálló tálban összekeverjük a krémhez a tojások sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel és a liszttel. Gőz fölé rakjuk, és folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hideg vízbe állítva kihűtjük, végül hozzákeverjük a puha vajat. Rákenjük a kihűlt diós piskótára.
  3. A három deci tejszínből habot verünk a habfixálóval és a porcukorral. A krém tetejére simítjuk. Végül gazdagon megszórjuk csokoládélapokkal.

Kávés-diós sütemény

Pityókos diós sütemény

kaloria 240 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink