Összemorzsásítjuk a fagyos vajat a sütőporral elkevert liszttel. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a tejfölt, a túrót, a sót, összegyúrjuk. Jól kezelhető, nem ragacsos, de nem is törős tésztát kell kapnunk. A liszt mennyiségével tudjuk jól korrigálni az állagát. Diónyi gömböket formázunk a kész tésztából, majd legalább fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Közben elkészítjük a tölteléket. Habot verünk a tojásfehérjékből a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáforgatjuk a tört mandulát és a kókuszreszeléket.
Összeállítás: egyesével kinyújtjuk a gombóckákat. Középre teszünk egy-egy kanál tölteléket. A köröket félbehajtjuk, majd azt ismét félbe, így kapjuk a negyedkör alakzatokat. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül negyedóra alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Az étcsokit összeolvasztjuk a kókuszzsírral és megcsíkozzuk vele a süteményeket. Végül megszórjuk porcukorral.
TRÜKK
Az olvasztott csokiba azért érdemes mindig egy kevés kókuszzsírt tenni, mert puhább, könnyebben vágható lesz a csokoládébevonat, nem fog pattogva töredezni. Még az ilyen csíkozásnál is érdemes beletenni, mert nem töredezik le majd a süteményről. Kókuszzsírt ma már minden nagyobb élelmiszer-áruházban kapni, nem is drága, hűtőszekrényben a végtelenségig eláll.