Habos mákos

Tészta

A tésztához összemorzsoljuk a hideg vajat a sütőporral
elkevert liszttel, majd hozzáadjuk a porcukrot meg a tojássárgáját, és összegyúrjuk. Ha nehezebben áll össze, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt. Letakarva 2-3 órát a hűtőben pihentetjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, azután sütőlapra terítjük. Villával megszurkáljuk, és a sütőben 3-4 percig elősütjük. Kivesszük, megkenjük a szilvalekvárral, elsimítjuk rajta a máktölteléket, majd 15 percre visszatesszük a sütőbe. Ha megsült, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
A teljesen kihűlt süteményre rákenjük a mákos habot, majd 1 órán át pihentetjük. Tálalás előtt felvágjuk, tejszínhabbal díszítve kínáljuk.

Töltelék

A töltelékhez a mákot összekeverjük a cukorral, a fahéjjal
és a reszelt citromhéjjal. Ráöntünk 1-1,5 dl forró vizet,
és félretesszük pihenni.

Hab

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, beleszórjuk
a darált mákot, és ízlés szerint kevés cukrot.

kaloria 370 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.