Hagyományos Zila rizskoch

Hagyományos Zila rizskoch

2 dl vizet felforralunk a vaníliarúd kikapart belsejével. Belerakjuk a rizst, és kevergetés mellett addig főzzük, míg fel nem veszi a vizet. Ekkor ráöntjük az előzőleg felforralt tejet, és tovább kevergetve puhára főzzük a rizst. Levesszük a gázról, belekeverünk 10 dkg cukrot meg a reszelt citromhéj felét, majd konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
A vajat a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzákeverjük a rizst és a maradék reszelt citromhéjat. A tojásfehérjét a maradék cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd a rizsalappal óvatosan elkeverjük. Végül a lisztet is óvatosan belekeverjük. A masszát formaleválasztó sprayjel kifújt Zila formába tesszük, és kártyával tömörítjük. A felfújtat a 170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. A felületét megszórjuk morzsával, átfordítjuk, és a szilikonformát még melegen eltávolítjuk. Tálalás előtt a szeletek üregeit megtöltjük baracklekvárral.

kaloria 390 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.