Halas-krumplis egytál
A krumplit sós vízben megfőzzük, és még melegen áttörjük. Megsózzuk, 5 dkg vajjal és 1 dl tejjel csomómentesre kikeverjük. A krumplipürét egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk, kanállal kis mélyedéseket, „fészkeket” nyomkodunk bele, és a forró sütőben pár perc alatt elősütjük. Közben a kétféle halat pár centis darabokra feldaraboljuk, megsózzuk és megborsozzuk.
A maradék vajat egy lábasban megolvasztjuk, beletesszük
a lisztet. Kevés ideig pirítjuk, felöntjük a maradék forró tejjel, és állandó kavarás mellett besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, azután elkeverjük a reszelt sajttal. A fészkekbe rakjuk a haldarabokat, rásimítjuk a besamelt, és a forró sütőben addig sütjük, amíg szép rózsaszínű lesz a teteje.