Forrás: Pásztor Tünde

Hallal töltött pisztráng

Hallal töltött pisztráng

A megtisztított, kizsigerelt, konyhakész pisztrángot a hasánál, a gerince mentén mindkét oldalon bevágjuk, hogy hozzáférjünk a gerinccsonthoz. A gerincet a nagyobb szálkákkal együtt óvatosan kihúzzuk, vigyázva, hogy a hal ne essen szét. A pisztrángot besózzuk, és hagyjuk egy kicsit állni.
Közben elkészítjük a tölteléket: az olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. A halfilét nyersen nagyon apró kockákra vágjuk. Rátesszük a hagymára, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tőkegombát, és addig pároljuk, amíg a leve elfő. Beletesszük a finomra vágott petrezselyem zöldjét meg a felvert tojást, és beleszórjuk a teáskanálnyi zselatint. A masszát a pisztrángok hasába töltjük. A halakat kizsírozott tepsibe
tesszük, 1 dl vizet öntünk alájuk, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül félórát sütjük.
Amikor kihűlt, vastagabb szeletekre vágjuk, és salátaágyon tálaljuk.

kaloria 440 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink