Forrás: Vidék íze

Hamis leveles tészta

Aprítógépben összemorzsásítjuk a hideg vajat a liszttel meg a sóval, majd gyorsan összegyúrjuk a tejföllel és a citromlével (nem baj, ha maradnak benne pici vajdarabok). Átlátszó fóliába csomagoljuk, és legalább négy órán át hűtjük.

Utána elővesszük, hagyjuk kicsit puhulni, majd nagyon vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal. Feltekerjük, mint a bejglit. A tekercset 2-3-4 darabba felvágjuk. A darabokat egyesével óvatosan kinyújtjuk, és úgy használjuk, mint a kész bolti tésztát. A többi hamis leveles tésztát a feldolgozásig hűtőben tartjuk.

Gofri leveles tésztából, csokis mogyorókrémmel és pillecukorral

Epres-rebarbarás-spárgás torta leveles tésztából

 

kaloria 80 CAL
ido 10 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink