Harcsa spenótos sajtmártásban

Harcsa spenótos sajtmártásban

A harcsafilét egyben hagytam, megsóztam, majd az összekevert kurkumát (más néven indiai sáfrányt), kardamomot, köményt, borsot ráhintettem, a
fűszereket beledörzsöltem, és félretettem pihenni. Utána a spenótleveleket leforráztam, a szétnyomott fokhagymával elkevertem. Közben az apróbb krumplit feltettem főni. Amikor félig megpuhult, leszűrtem, megtisztítottam, felkarikáztam. A paprikákat felkockáztam.
Fogtam egy nagy tepsit, s közepes parázs fölé helyeztem. 5 dkg vajat megolvasztottam, ezen sütöttem a halat. A két halszelet közé raktam a paprikakockákat és a spenót háromnegyedét, a szélükre körbe a krumpliszeleteket.
Amíg ezek lefedve párolódtak, elkészítettem a sajtmártást: a félretett spenótot felaprítottam, a maradék vajon feltettem olvadni a kevés liszttel behintett lereszelt sajtot. Mikor olvadni kezdett, sóztam, borsoztam és felöntöttem 2 dl tejszínnel. Végül belekevertem a spenótot, meg annyi tejfölt, hogy sűrűbb, krémes állagú legyen a mártás.
Persze közben rá-rápillantottam a halra is, s mikor az egyik oldala szép barnára sült, megfordítottam. Amikor ezt is megkapta egy kicsit a hő, a borral felöntöttem.
Még pár perc párolás következett, és készen is volt.
Különleges ízek álltak össze. Bevallom, jómagam egyáltalán nem vagyok híve a spenótnak, ha főzelékként tálalják fel. De párolva, fokhagymával, sajtöntettel bolondítva! És a harcsához úgy passzol, ahogy kell. Próbálják ki! Érdemes annak is, aki fanyalog a spenóttól.

kaloria 870 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink