Harcsapaprikás csuszatésztával

Harcsapaprikás csuszatésztával

A halfilét csíkokra vágom, bár akad, aki a felkockázásra esküszik. A füstölt szalonnát felaprítom, majd kisütöm a zsírját, a töpörtőt pedig kiszedem belőle.
A zsíron megdinsztelek egy fej apróra vágott vöröshagymát. Meghintem egy csapott kanálnyi őrölt pirospaprikával, majd azonnal felöntöm egy kicsi vízzel,
nehogy megégjen. Összeforralom, majd belerakom a halhúst. Sóval, kevés őrölt borssal, kiskanálnyi sűrített paradicsommal ízesítem, és 15-20 percig főzöm. Ezt az ételt tűzhelyen is készíthetjük, de lehetőleg nagyobb aljú lábast válasszunk, hogy egy rétegben beleférjen a harcsa.
Közben sós vízben kifőzöm a házi csuszát, majd a leszűrt tésztán tálalom a haldarabokat. Szafttal meglocsolom, s a tetejére púpozok egy-egy kanál tejfölt. Ízlés szerint egy-egy cseresznyepaprikát is ültethetünk a harcsahalomra.

kaloria 910 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.