Havas házikó

Havas házikó

  1. A sütőporral elvegyített lisztet 20 dkg cukorral, a feldarabolt vajjal és a tejföllel először robotgéppel összedolgozzuk, majd hideg kézzel minél gyorsabban összegyúrjuk. A tésztát 15 egyforma darabra osztjuk, és kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Közben a meggybefőttet alaposan lecsepegtetjük, és néhány szép
    szemet félreteszünk a díszítéshez. Lisztezett deszkán 5 tésztadarabot egymás után 16 × 20 cm méretű lappá kinyújtunk.
  2. Minden tésztalap hosszanti oldalára egymás mellé 12-12 szem kimagozott meggyet teszünk, és a lapot innen fogva szorosan feltekerjük. A tekercset sütőpapírral kibélelt tepsibe, egészen szorosan egymás mellé fektetjük, és finoman összenyomjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30 percig sütjük. Közben a megmaradt 10 tésztadarabot hasonló méretűre kinyújtjuk, ugyanúgy 12-12 szem befőttel megrakjuk, majd feltekerjük.
  3. Az öt tekercsből összenyomott lapot a tepsiből kivesszük, és rácsra téve hűlni hagyjuk. A tepsiben a maradék tekercsekből 4, 3 és 2 darabot egymás mellé fektetünk, majd enyhén összenyomjuk. A megmaradt 1 tekercset is melléhelyezzük, majd ugyanazon a hőfokon 30 perc alatt megsütjük. A lapokat a sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
  4. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a 2 kanál cukrot, és hozzáadjuk a habfixálót.
  5. A havas házikó elkészítéséhez a kihűlt lapokat kezdjük nagyság szerint, óvatosan egymásra tornyozni. Az egyes rétegek közé kevés tejszínhabot kenünk. A házikót a maradék habbal egyenletesen bevonjuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Végül kókuszreszelékkel és kevés porcukorral meghintjük. A tetejére egy sor meggyet ültetünk.

Karácsonyi keksz

Karácsonyi habkarika

Karácsonyi hólabdák

kaloria 540 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink