Karácsonyi hólabdák

Egy kis lábasba öntjük a tejszínt, a mézet, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, az őrölt szegfűszeget és fahéjat. Összefőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

200 g étcsokit apróra vágunk, majd gőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a fűszeres tejszínt, és negyedórára berakjuk a masszát a hűtőszekrénybe. Utána 10-12 grammos halmokat kanalazunk ki belőle, megint berakjuk a hűtőszekrénybe negyedórára. Golyókat formázunk a halmokból, és megint hűtjük tíz percet.

A maradék csokit is összevágjuk, gőz felett összeolvasztjuk a vajjal. A porcukrot átszitáljuk egy tálba. A kis golyókat megmártjuk az olvasztott csokiban, majd beleforgatjuk a porcukorba, és benne is hagyjuk, míg meg nem dermed a bevonata. Hűtőszekrényben tároljuk.

Havas háztető

Havas házikó

 

kaloria 170 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.