Forrás: Receptposta

Havas háztető

A PISKÓTA

ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 15 perc. – Elektromos habverővel kihabosítjuk az egész tojásokat a cukorral, majd fakanállal beleforgatjuk a lisztet. Kizsírozott,
kilisztezett nagy tepsibe öntjük, és vékony lapot sütünk belőle 180 fokra előmelegített sütőben. Ha teljesen kihűlt, három egyforma széles csíkra vágjuk. Amikor a tölteléket elkészítjük (lásd külön), egy lapot leterítünk. A kekszes masszából hosszú rudat formázunk, ráfektetjük. Rákanalazzuk a puncskrémet, háromszög alakúra formázzuk, majd két oldalról rányomjuk a másik két piskótacsíkot, így alakul ki a háztetőforma.

A TÖLTELÉK

A töltelékhez összegyúrjuk a darált kekszet a darált dióval, a kávéval és ízlés szerint cukorral édesítjük. Három deci tejben felfőzzük a pudingport, hidegre hűtjük. Habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal. Ezután összeállítjuk a süteményt.

A TETEJÉRE

Végül összeforraljuk a mázhoz a cukrot, a kakaót és a vizet. Levesszük a tűzről, és darabonként hozzákeverjük a vajat. Leöntjük vele a két oldalt, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Hagyjuk pihenni pár órát, majd vastag szeletekre vágva tálaljuk. Igen mutatós sütemény.

kaloria 290 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.