Forrás: Csonka Ilona

Házi csokipuding málnával

  1. Egy kis tálban csomómentesre keverünk körülbelül egy deci tejet egy evőkanál kakaóval, két evőkanál keményítővel és 5 dkg cukorral. A többi tejet felforraljuk egy deci tejszínnel. Ha már forr, hozzáöntjük a kakaós keveréket, egy-két perc alatt összefőzzük. Levesszük, hozzákeverjük az instant kávét.
  2. A csokit apróra vágjuk, a felét hozzákeverjük a pudinghoz. Szétosztjuk négy pohárba. Hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen.
  3. Egy deci tejszínt felforrósítunk, felolvasztjuk benne a maradék étcsokit, és a pudingok tetejére öntjük. Végül mindegyik pohárba teszünk pár szép szem málnát is.

TRÜKK

Várjuk meg, amíg kicsit lehűl a forró puding, csak akkor keverjük hozzá a csokit, mert így lesz fényes. Kell hozzá egy kis gyakorlat: el kell találni azt a pontot, amikor még épp elég meleg ahhoz, hogy megolvassza az étcsokoládét.

Kávépuding karamellöntettel

Dorka kedvence pudingos meggyes

 

kaloria - CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink