Hideg vízben felrakjuk főni a libaaprólékot. Ha felforrt, leszedjük a habját.
Hozzáadjuk a meghámozott, nagyobb darabokra vágott leveszöldséget, a meghámozott, egészben hagyott vöröshagymát, a meghámozott gyömbért, a kakukkfüvet, sózzuk, beledobunk 10-20 egész fekete borsot, és fedő alatt, nagyon kicsi lángon több órán át főzzük, míg meg nem puhul a libaaprólék.
Közben héjastul megfőzzük a burgonyát. Még forrón meghámozzuk, áttörjük. Ha már langyosra hűlt, összegyúrjuk az egész tojással, az apróra vágott töpörtyűvel, a felaprított petrezselyem zöldjével és majoránnával, pici sóval meg annyi liszttel, amennyit felvesz.
Vizes kézzel kis dió méretű gombócokat formázunk belőle. Sós vizet forralunk egy edényben, beledobjuk a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére, további két percig forraljuk csendesen, majd kiszedjük. Külön tálon kínáljuk a leves mellé.