Hókifli újratöltve

Hókifli újratöltve

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, hogy megpuhuljon, majd lassú tűzön, kevergetve feloldjuk. A tejet a kikapart vaníliával és a tojássárgájával gőz fölött felfőzzük, kicsit besűrítjük, végül belekeverjük a zselatint is, és félretesszük hűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt vaníliás tejjel. A krém felét fóliával kibélelt őzgerincformába töltjük, rárakjuk a hókifliket, majd a krém másik felét is ráöntjük. Legalább 4 órára a hűtőbe tesszük, de jobban megpuhul a kifli, ha egy nappal a tálalás előtt készítjük. Szeletekre vágjuk, csokiforgácsokkal vagy pirított mandulával díszítjük.

kaloria 250 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink