Kis zsírral kikenünk egy tepsit, belerakjuk a hurkát és a kolbászt, 180 fokos sütőbe toljuk, megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a mártást.
Kevés zsiradékon megpirítjuk a meghámozott, feldarabolt zöldségeket, öntünk rá annyi vizet, hogy épp ellepje, beledobunk egy babérlevelet, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, és puhára pároljuk. Ha elfőné a levét, pótoljuk. Ha már minden puha, kidobjuk belőle a babérlevelet, sózzuk-borsozzuk, és botmixerrel pürésítjük. Ízesítjük még egy kis mustárral, citromlével. Hozzákeverjük a tejfölt. Végül egy-két evőkanálnyit teszünk bele a kisült hurka- és kolbászzsírból.
A nokedlihez összekeverjük az egész tojásokat a tejjel és annyi liszttel, amennyit felvesz. Keményebb nokedlitésztát kell kapnunk. Sóval és finomra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük. Lobogva forró vízbe nagyobb galuskákat szaggatunk egy deszkáról, kicsit hoszszabb idő kell hozzá, mint a sima, apró nokedlikhez.
A sült hurkát és kolbászt nagyobb darabokra vágjuk, és a zöldséges mártással meg a nokedlivel tálaljuk.
Részeges pecsenye és hurka-kolbász tepsiben – a toros vacsora asztalán