Az öt deka vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Két-három perc múlva hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott karalábét és sárgarépát. Pár percig pároljuk együtt, majd felöntjük a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük főzni.
Közben összekeverjük a darált húst a búzadarával, a tojással és a fűszerekkel. A masszát hagyjuk állni 10 percig, majd kis gombócokat gyúrunk belőle. Ha már majdnem puhák a zöldségek, beledobjuk a gombócokat a levesbe, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a lé tetejére. Az egy evőkanál lisztet először egy kis hideg vízzel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a tejfölt, majd besűrítjük vele a levest, végül beleforgatjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét is.