Húsleves gazdagon

Húsleves gazdagon

A csontokat egy fazékban feltesszük főni, jól kiforraljuk, leöntjük a levét, és megmossuk. Ezután hideg vízben újra főni tesszük, most már a hússal együtt. (Minderre azért van szükség, hogy tisztább levet kapjunk.) Sóval, szemes
borssal ízesítjük, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, és a levest legalább egy óráig lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. Közben elkészítjük a grízgaluskát, amihez a tojást habosra kikeverjük a sertészsírral,
hozzáadjuk a grízt, a sót meg apróra vágott petrezselyem zöldjét, s legalább 20 percig hagyjuk pihenni. Forrásban levő vízbe szaggatjuk, s 15 percig főzzük.
Tálaláskor minden tányérba egy-egy karajszeletet és grízgaluskát teszünk.

Grízgaluska

Közben elkészítjük a grízgaluskát, amihez a tojást habosra kikeverjük a sertészsírral, hozzáadjuk a grízt, a sót meg apróra vágott petrezselyem zöldjét, s legalább 20 percig hagyjuk pihenni. Forrásban levő vízbe szaggatjuk, s 15 percig főzzük.

kaloria 330 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.