Húsos rakott zöldbab

  1. Apróra vágjuk a vöröshagymát, kevés zsiradékon megpirítjuk a zúzott fokhagymával együtt. Rátesszük a darált húst, fakanállal szétnyomkodjuk, kevergetve megsütjük, közben fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, kevés őrölt pirospaprikával. Ha kell, kis vizet is önthetünk rá.
  2. Megfőzzük a rizst a szokásos módon.
  3. A zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
  4. Összeállítjuk a rakottast: egy sütőtálat kizsírozunk, beleterítjük a zöldbab harmadát, arra jön a főtt rizs harmada, majd a darált hús harmada. Erre zöldbab, rizs, darált hús. Végül ismét rizs, és a tetejére zöldbab. Rákenjük a tejfölt. 180 fokos sütőben szűk fél óra alatt összesütjük.

A recept a júliusi Vidék íze magazinban jelent meg! Legfrissebb lapszámunk már kapható! Ízelítő a tartalomból, itt!

videk ize, július, címlap, 2019

Megjelent a Vidék íze júliusi lapszáma

kaloria 420 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.