Húsos cannellonival rakott zöldbab
A zöldbabot megtisztítjuk, összevágjuk, azután sós-szódabikarbónás vízben leforrázzuk. A cannellonit egy percre forrásban lévő sós vízbe dobjuk, kiszedjük és leöblítjük.
A darált húst összedolgozzuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlékkel. Finomra vágott vöröshagymával, oregánóval, sóval ízesítjük, és adunk hozzá egy tojást is, hogy összefogja a tölteléket. A tésztacsöveket megtöltjük a fűszeres húsmasszával. A zöldbabot sóval és zúzott fokhagymával ízesítve megfuttatjuk egy evőkanálnyi forró vajon, azután
a felét lerakjuk egy kivajazott tűzálló tálba. A tejfölt kikeverjük a maradék két tojással meg egy pici sóval, és meglocsoljuk vele a babot. Sorba rakjuk rajta a cannellonit, betakarjuk a bab másik felével, amit meglocsolunk a maradék tojásos tejföllel. 130-140 fokos sütőben körülbelül 40 percig sütjük.