Irénke-szelet
Habosra keverjük a hat tojás sárgáját a 6 evőkanál cukorral, végül óvatosan beleforgatjuk a hat
fehérjéből vert kemény habot. Elosztjuk benne a lisztet. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, 180
fokos sütőben megsütjük. Ha langyosra hűlt, kiborítjuk, és teljesen kihűtjük (akár előző nap is megsüthetjük,
könnyebb is vele dolgozni, ha kicsit szárazabb).
Levágjuk a tészta széleit, majd lapjában lemetsszük a felső felét‑kétharmadát. A levágott részeket egy tálba morzsoljuk. Összekeverjük a rummal és a puha vajjal. Megédesítjük 15 dkg porcukorral, beledolgozzuk a kakaót. Egy lábasban megpirítjuk a 15 dkg kristálycukrot, beledobjuk a durvára tört diót, és gyorsan, még melegen összekeverjük a másik masszával. Az egészben hagyott piskótalapot megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a rumos tölteléket.
Kis lábasban felforrósítjuk a tejszínt, beletördeljük a csokit, és kevergetve, a lángról levéve felolvasztjuk.
Hozzákeverjük a kockákra vágott hideg vajat, és ezt a mázat ráöntjük a sütemény tetejére. Hideg helyen hagyjuk összeérni az ízeket. Tálalás előtt meleg vízbe mártott késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.