Jégtorta

Tészta

Piskótát készítünk a tésztához valókból, ez lesz a torta alapja: a tojásokat különválasztjuk, a fehérjékből habot verünk, a sárgájákat kikeverjük a cukorral, majd összeforgatjuk a liszttel és a tojáshabbal. Tortakarikába tesszük, és 180 Celsius-fokon 20-30 percig sütjük (a sütőtől függően).

Krém

A krémhez valók közül a sárgájákat, a tejet és a vaníliás cukrot gőz fölött sűrűre keverjük. Amikor az ujjunkat már csípi a hő, beletesszük a lisztet, botmixerrel összekeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a 40 dkg felvert tejszínt, egy icipici zselatint, és az egészet összeforgatjuk. Végül a rumban 2-3 órán át áztatott, apróra vágott aszalt gyümölcsöket leszűrjük, hozzáadjuk a
kész krémhez, és óvatosan elkeverjük. Az egészet ráhalmozzuk a piskótára, két órára a hűtőbe tesszük (egy nagymama receptje alapján).

kaloria 230 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink