Kevés zsiradékon elkezdjük párolni a megpucolt, apróra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, vöröshagymát. Beledobjuk a kakukkfüvet, a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk. Kicsit pároljuk együtt, majd beletesszük a szeletekre vágott lapockát. Hozzáreszeljük a citrom héját, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul, közben pici vízzel mindig pótoljuk az elfőtt folyadékot.
Kivesszük a mártásból a húst, félrerakjuk. A babért kidobjuk, botmixerrel simára turmixoljuk a zöldséges ragut. Frissen facsart citromlével ízesítjük. Végül hozzákeverjük a joghurtot is. Visszatesszük bele a hússzeleteket, és újra összeforraljuk.
A galuskához az összes hozzávalót összekeverjük, beleforgatjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét, majd sós, forró vízbe szaggatjuk egy teáskanállal. Ha újra felforr a víz, akkor még öt percig főzzük. Leszűrjük, átöblítjük, és pici zsiradékkal összeforgatjuk.