Lapockaragu buggyantott tojással

Kevés zsiradékon megfonnyasztjuk a felvágott vöröshagymát. Rádobjuk a felkockázott lapockát, hozzáadjuk az egy gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük párolni. Ha nem engedne elég levet, öntünk alá egy kicsi folyadékot.

Közben egy másik serpenyőben kipirítjuk a kockákra vágott kolozsvári szalonnát. Ha már engedett egy kis zsiradékot, rádobjuk a szintén felkockázott tarját is, majd pár perc múlva a félkarikákra felvágott füstölt kolbászt, a szálasra vágott lila hagymát és a feldarabolt zöldpaprikát. Pár percig sütjük együtt, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak.

Ha a lapocka is megpuhult, összekeverjük a kolbászos raguval.

Ecetes vizet forralunk. Habverővel örvényt indítunk el benne, és ide ütünk egy tojást. Pontosan két percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, majd mindezt megismételjük a maradék három tojással (gyorsabb, ha két fazékban csináljuk egyszerre).

A ragut tányérokba szedjük, és mindegyik közepére rakunk egy-egy buggyantott tojást. Friss kenyeret és savanyúságot vagy salátát adunk mellé.

Zöldséges rizses hús sertéslapockával

kaloria 460 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.