Joghurtos csirkemell
A joghurtot elkeverjük az olajjal vagy az olvasztott vajjal,
azután ízlés szerint egy-egy csipet curryvel, kurkumával,
római köménnyel, gyömbérrel, fahéjjal és szegfűszeggel
fűszerezzük. A besózott csirkemellszeleteket egy éjszakát
érleljük a joghurtos pácban. Másnap kiolajozott tepsibe
tesszük, és a 160 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt
megsütjük.
Szőlőzselé
A zseléhez a szőlőlében elkeverjük a zselatint, forrásig
hevítjük, majd félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a finomra vágott lila hagymát, a felkockázott narancsot meg a leszemezett szőlőt. Ezután formába öntjük – ez lehet egy
lapostányér vagy gyümölcstortaforma –, majd a hűtőbe
tesszük, hogy megdermedjen. Szeletekre vágva a joghurtos csirke mellé tálaljuk. Köretnek zöldséges rizst adhatunk még mellé.