Dobák Rudolfné Koncz Judit (Kiskunfélegyháza) idén először meggybefőttet is rakott el. Fel is avatta a remekművet nővére születésnapjára, aki különösen szereti az édességeket. Maga találta ki a receptet, a furcsa nevet pedig azért kapta a kis desszert, mert annyira kapós lett, hogy rögtön sütnie kellett még egy adaggal.
- Összemorzsoljuk a lisztet a jéghideg vajjal, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és cipóvá gyúrjuk össze. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe rakjuk, és minimum egy órát pihentetjük. Lisztezett munkalapon vékonyra kinyújtjuk, és kis korongokat szaggatunk belőle. 180 fokos sütőben pár perc alatt aranysárgára sütjük. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a citrom reszelt héját, kifacsart levét. Beleforgatjuk a ricottát. Habzsákba töltjük. Minden második kihűlt tésztakorongra nyomunk krémet, kirakjuk lecsöpögetett meggybefőttel, kicsit belenyomkodjuk, rárakjuk az üres felső korongot. Arra is nyomunk krémet. Tetejére biggyesztünk egy-egy meggyet, és rögtön tálaljuk.