Juhászderelye

Kovász

A kovász hozzávalóit összekeverjük, langyos helyen felfuttatjuk.

Juhászderelye

Összedolgozzuk a lisztet 2 tojássárgájával és a megkelt kovásszal, majd egy kevés sós víz hozzáadásával
rétestészta keménységű tésztává gyúrjuk. Hideg helyen 10-15 percig pihentetjük. Közben a töltelékhez a juhtúrót összekeverjük a maradék két tojássárgájával, egy evőkanálnyi tejföllel meg a finomra vágott kaporral. (Ha nem elég sós a juhtúró, egy csipet sót is adunk hozzá.) A szalonnát felkockázzuk, majd egy serpenyőben töpörtyűre pirítjuk. A tésztát két cipóra osztjuk, lisztezett deszkán
késfok vastagságúra kinyújtjuk, és 5 × 5 cm-es kockákra vágjuk. Minden tésztalapra teszünk egy kupac tölteléket, azután kettéhajtjuk, és a széleket az ujjainkkal jól lenyomkodjuk. A derelyéket forró olajban szép pirosra kisütjük. Tejföllel meglocsolva, szalonnapörccel, őrölt borssal és vágott kaporral meghintve tálaljuk.

kaloria 520 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.