Forrás: Pásztor Tünde

Kacsamell birsalmasajttal és rösztivel

A kacsamell bőrét ferdén bevagdossuk. Összemorzsoljuk a fűszerleveleket, majd jól elkeverjük a sóval, a mézzel, a balzsamecettel meg a konyakkal. Alaposan bedörzsöljük vele a mellfilé mindkét oldalát. A befűszerezett kacsahúst jól záródó dobozba rakjuk, és 5-6 napot hagyjuk állni a hűtőben.

A sütés napján kivesszük a pácból, és több réteg átlátszó fóliába csomagoljuk. A végét szaloncukorszerűen megcsavarjuk, hogy sehol ne tudjon bemenni a víz. Beletesszük egy kis tepsibe, öntünk alá vizet, és 70 fokra előmelegített sütőben egy órán át pároljuk.

Kivesszük, lebontjuk róla a fóliát, lecsöpögtetjük, leszárítjuk. Bőrös felével kezdve egy nagy serpenyőben körbesütjük. Ha jobban át szeretnénk sütni, akkor még tíz percre betoljuk a 200 fokos sütőbe.

Héjastul félig megfőzzük a burgonyákat. Ha kicsit hűlt, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a két egész tojással, a liszttel, a tejföllel, a finomra vágott petrezselyem zöldjével. Sóval és borssal ízesítjük. Kis kerek pogácsákat formázunk belőle, végül kevés olajon vagy zsíron pirosra sütjük mindkét oldalukat.

Tálalás: ferdén felszeleteljük a kacsamellet, tányérokra rendezzük a rösztivel és a felcsíkozott birsalmasajttal.

Kacsamell medvehagymás nudlival

Konfitált kacsamell zellerkrémmel, sült krumplival és édesburgonyacsipsszel

kaloria 530 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink