Kacsamell levendulával, mézzel
A kacsamell bőrös részét bevagdossuk, megsózzuk. Kevés olajat hevítünk, beletesszük a húst. Előbb a bőrös felén kezdjük pirítani, nagy lángon, majd amikor már szép piros, megfordítjuk, hozzáöntjük a levendulaszirupot, és mérsékelt tűzön a másik felét is megsütjük. (Maradhat
„félangolos” is, ekkor rózsaszínű a közepe.) Amikor a hús
elkészült, kevés vajat mellédobunk a serpenyőbe, így készül a szósz, amit tálaláskor a felszeletelt kacsamellre locsolunk.
Köret
A burgonyát megfőzzük, felkarikázzuk. Összekeverjük a vajjal, a tojással meg a tejszínnel, majd kivajazott tűzálló tálba tesszük, és a 160-170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt kigőzöljük. Ha kivettük a sütőből, hagyjuk megdermedni, ezután tálalhatjuk.